Notifications
Clear all

Omnisphere 2.8 update - PluginGuru patches show up, but never load into Omnisphere.

7 Posts
3 Users
1 Likes
122 Views
ashtangakasha
(@ashtangakasha)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
Posts: 11
Topic starter  

The title says it all. The native Spectrasonics patches all work great, but none of my PG libs will load. They show up inside Omnisphere, but when I click on a patch, it highlights but nothing happens. The last Spectrasonics patch continues playing.

I have a fairly complicated collection of PG libs, so I'm hoping I won't have to reinstall every one of them.

Thanks in advance for the support,

Allen


   
Quote
getdunne
(@getdunne)
Illustrious Member Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 3670
 
Posted by: @ashtangakasha

The title says it all. The native Spectrasonics patches all work great, but none of my PG libs will load. They show up inside Omnisphere, but when I click on a patch, it highlights but nothing happens. The last Spectrasonics patch continues playing.

You have probably registered the VST3 or AU version of Omnisphere into Unify's Known Plug-Ins list; the unified patches require the VST version. See https://pluginguru.net/unify/manual/doku.php?id=scanning


   
ReplyQuote
ashtangakasha
(@ashtangakasha)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
Posts: 11
Topic starter  

Thanks for the reply. Either I'm misunderstanding you or I didn't explain my problem well.

It's Omnisphere that doesn't recognize any of my PluginGuru libraries for Omnisphere. It used to recognize them all, but now it just shows them all (a dozen or more) and fails to load anything.

I haven't changed anything in Omnisphere's setup, and I haven't re-installed the Plugin-Guru libs anywhere (Omnisphere or Unify).

The problem only appeared after I updated Omnisphere to 2.8, announced a couple of days ago. It looks like something may have changed in Omnisphere that affects Plugin-Guru lib compatibility. Since O2.8 is very new, perhaps that's a possibility?

I didn't enter or change anything in Unify. And in any case I don't see how registering something in Unify's plugin list could have any effect on Omnisphere. But like I said, maybe I'm missing something here. 

Thanks again for getting back to me.

This post was modified 1 week ago by ashtangakasha

   
ReplyQuote
getdunne
(@getdunne)
Illustrious Member Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 3670
 

@ashtangakasha Thank you for clarifying. This is John's area. I've asked him to answer.


   
ReplyQuote
ashtangakasha
(@ashtangakasha)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
Posts: 11
Topic starter  

@getdunne Thanks!


   
ReplyQuote
PlugInGuruForums
(@pluginguruforums)
Illustrious Member Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 276
 
Posted by: @ashtangakasha

Thanks for the reply. Either I'm misunderstanding you or I didn't explain my problem well.

It's Omnisphere that doesn't recognize any of my PluginGuru libraries for Omnisphere. It used to recognize them all, but now it just shows them all (a dozen or more) and fails to load anything.

I haven't changed anything in Omnisphere's setup, and I haven't re-installed the Plugin-Guru libs anywhere (Omnisphere or Unify).

The problem only appeared after I updated Omnisphere to 2.8, announced a couple of days ago. It looks like something may have changed in Omnisphere that affects Plugin-Guru lib compatibility. Since O2.8 is very new, perhaps that's a possibility?

I didn't enter or change anything in Unify. And in any case I don't see how registering something in Unify's plugin list could have any effect on Omnisphere. But like I said, maybe I'm missing something here. 

Thanks again for getting back to me.

Hello Allen! I have updated Omnisphere to version 2.8.4 as well here on my Apple Studio computer. All PG libraries load without any problems... I would suggest hitting the Refresh circle (big circle with an arrow at the Lower Left of the Interface - 5th button from the Left). It sounds like the directory and the actual files have been "divorced" and need to be put thru emergency marriage counseling. This usually does the trick!

 

You might need to also do this to Multis and SoundSources - they are 3 different Directories and Omnisphere 2 still doesn't have a single button for a global refresh of all their directories. If you're not familiar with how to get to the SoundSources page, click here for an image to help you with finding the button to click.

Hope this helps, please get us an update when possible.... fingers crossed!

Life is Sound / Sound is Divine
www.pluginguru.com


   
ReplyQuote
ashtangakasha
(@ashtangakasha)
Eminent Member
Joined: 3 years ago
Posts: 11
Topic starter  

@pluginguruforums  Worked like a charm.

May countless amphorae of the finest kudos pour down upon you.

Or whatever libation you might prefer.


   
getdunne reacted
ReplyQuote
Share: